$0.00

No products in the cart.

HomeSOLAR BLOGSolarni paneli u Jugoistočnoj Evropi

Solarni paneli u Jugoistočnoj Evropi

Solarna energija je stekla značajnu popularnost u Jugoistočnoj Evropi posljednjih godina, jer region ima visok potencijal sunčevog zračenja i rastuću potražnju za električnom energijom.

Nekoliko zemalja u regionu, uključujući Bugarsku, Grčku i Rumuniju, implementirale su povoljne politike i podsticaje za promicanje razvoja solarne energije, kao što su tarife za povrat, neto mjerenje i grantovi.

Kao rezultat toga, instalirani kapacitet solarne energije u jugoistočnoj Europi je značajno porastao posljednjih godina, s nekoliko velikih solarnih elektrana koje se razvijaju u regiji.

Na cijenu solarne energije u jugoistočnoj Europi vjerovatno će uticati isti faktori kao i u drugim dijelovima EU, kao što su veličina instalacije, lokacija i vrsta korištenih solarnih panela.

Međutim, specifični troškovi mogu varirati u zavisnosti od lokalnih faktora kao što su troškovi rada, dostupnost sunčeve svjetlosti i troškovi finansiranja.

PRATITE NAS I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Nedavno objavljeno

PROIZVODI

Toplotna pumpa AIROSD – zrak-voda

Toplotne pume, zrak-voda su jedan od najefikasnijih i najekonomičnijih načina za zagrijavanje, hlađenje i osiguravanje tople vode u domaćinstvima, stanovima, kućama, poslovnim prostorima i...