$0.00

No products in the cart.

HomeSOLAR BLOGZakonodavstvo EU o solarnim panelima

Zakonodavstvo EU o solarnim panelima

Evropska unija (EU) je implementirala nekoliko zakona koji promoviraju korištenje solarnih panela i drugih obnovljivih izvora energije.

Jedan od glavnih zakona EU koji se odnosi na solarne panele je Direktiva o obnovljivoj energiji (RED), koja postavlja ciljeve za udio obnovljive energije u ukupnom energetskom miksu EU.

RED također uspostavlja pravila za promociju obnovljive energije, uključujući korištenje feed-in tarifa i neto mjerenja, koji su dizajnirani da podstaknu razvoj solarne energije i drugih obnovljivih izvora energije.

Pored RED-a, EU je usvojila i druge zakone koji se odnose na solarne panele, kao što su Direktiva o energetskoj efikasnosti (EED), koja postavlja ciljeve za poboljšanje energetske efikasnosti, i Direktiva o ekološkom dizajnu (EDD), koja postavlja zahtjevi za energetsku efikasnost proizvoda, uključujući solarne panele.

Sve u svemu, zakonodavstvo EU o solarnim panelima ima za cilj da podrži razvoj obnovljive energije u regionu i smanji oslanjanje na fosilna goriva.

PRATITE NAS I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Nedavno objavljeno

PROIZVODI

Toplotna pumpa AIROSD – zrak-voda

Toplotne pume, zrak-voda su jedan od najefikasnijih i najekonomičnijih načina za zagrijavanje, hlađenje i osiguravanje tople vode u domaćinstvima, stanovima, kućama, poslovnim prostorima i...