$0.00

No products in the cart.

HomeSOLAR INFOSOLAR U BIHSaradnja Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT) i Sarajevo energy foruma -...

Saradnja Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT) i Sarajevo energy foruma – SEF

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder sastala se danas sa Senadom Šepićem, jednim od osnivača Sarajevo Energy Foruma (SEF). Gospodin Šepić je informisao ministricu Pozder o rezultatima Foruma te aktivnostima i planovima na kojima SEF radi.

„Federalno ministarstvo okoliša i turizma podržava projekte koji vode ka održivom razvoju. SEF također sigurno može pomoći u kreiranju ideja i projekata u oblasti energetske tranzicije. Dekarbonizacija i Zelena agenda su ozbiljni izazovi za naše društvo, te nam je na tom putu potrebna podrška nevladinog sektora i energetskih foruma. Zato smo sretni da možemo nastaviti saradnju i najaviti da će Ministarstvo okoliša i turizma biti jedan od pokrovitelja i dijelom organizacionog odbora Sarajevo Energy Foruma koji će se održati naredne godine” – kazala je ministrica Pozder.

Šepić se u ime SEF-a zahvalio Ministarstvu okoliša i turizma na dobroj saradnji i razumijevanju aktuelnog trenutka i ubrzane tranzicije koja se dešava u ovoj oblasti, te se raduje da će FMOIT na narednom Forumu biti dio Programskog savjeta SEF-a.

 

Sve za solar/ FMOIT

PRATITE NAS I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Nedavno objavljeno

PROIZVODI

Toplotna pumpa AIROSD – zrak-voda

Toplotne pume, zrak-voda su jedan od najefikasnijih i najekonomičnijih načina za zagrijavanje, hlađenje i osiguravanje tople vode u domaćinstvima, stanovima, kućama, poslovnim prostorima i...