$0.00

No products in the cart.

HomeProizvodiToplotne pumpeToplotna pumpa AIROSD - zrak-voda

Toplotna pumpa AIROSD – zrak-voda

Toplotne pume, zrak-voda su jedan od najefikasnijih i najekonomičnijih načina za zagrijavanje, hlađenje i osiguravanje tople vode u domaćinstvima, stanovima, kućama, poslovnim prostorima i objektima. Rade na principu rashladnih uređaja, poput frižidera i zamrzivača. Toplotu preuzimaju iz tzv. niskotemperaturnog izvora, odnosno okolnog zraka.

Toplotne pumpe koje koriste zrak kao izvor, usisavaju spoljni zrak i prolaze ga preko cijevi koje sadrže rashladne tečnosti kako bi proizvele toplotu. To je omogućeno kompresorom koji troši električnu energiju.

Kompresijom dobijamo toplotu na višim temperaturama, koja se oslobađa. Oslobođena toplota se koristi za grijanje, hlađenje i toplu vodu. Dok jednu vrstu energije sprovodi iz spoljašnje sredine u unutrašnju radi grijanja, obrnutim postupkom toplotna pumpa zagrijan i ustajao zrak sprovodi iz unutrašnje sredine u spoljašnju, čime se osvježava zrak na prirodan način i ostavlja veoma prijatna atmosfera.

Za svaki potrošeni kilovat sat električne energije dobija se od tri do pet kilovat sati toplotne energije ili rashladne energije ljeti i to toplotne pumpe čini najboljim rješenjem.

Sve za solar je, u svojoj ponudi od sada ima i asortiman toplotnih pumpi serije RS 32, jednog od najvećih proizvođača na svijetu AIROSD, snage od 3- 25 kW. Za više detalja kontaktirajte na info@svezasolar.ba ili na mob. 062 581 113.

PRATITE NAS I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Nedavno objavljeno

PROIZVODI